Indoor Atletiek in Alkmaar

Vandaag stond voor Geke, Rick en Jos een indoor atletiekwedstrijd in Alkmaar op de planning, helaas zijn Geke en Rick ziek en zijn we dus met alleen Jos afgereisd naar Alkmaar.

’s Ochtends voor vertrek zijn we eerst naar de markt gegaan voor wat gezonde nootjes en fruit. Daarna nog even tanken en dan snel richting Sportpaleis Alkmaar om daar te gaan genieten van een mooie atletiekdag. Na een lange rit, is het eenmaal aangekomen in Alkmaar even zoeken naar een geschikte parkeerplaats. Het is al druk!

Snel het rugnummer erop!

Snel het rugnummer opspelden en dan warmlopen om om kwart over twaalf klaar te staan voor het eerste onderdeel van vandaag. De 60 meter horden. Ondertussen zetelen Karin en ik ons op de tribune waar we de rest van de dag zullen doorbrengen. Al snel worden we opgeschrikt door een luide knal, het is de start van een lange afstand loop. Wat een herrie! We zijn in elk geval weer goed wakker…

 

 

Eindelijk is het tijd voor de start, het is voor Jos zijn eerste wedstrijd met een nieuwe hoogte voor de horden. Altijd even wennen. Stipt om 12:15 uur klinkt het startschot voor Jos in baan vijf, met een snelle start schiet hij naar voren. Het is een ware strijd met de jongen in baan drie. Kop aan kop leggen ze de 60 meter over de horden af. Met een minimale voorsprong weet Jos zesde te worden tijdens de kwalificatie. Super gedaan met een eindtijd van 11.97 seconden. Hiermee heeft hij zich meteen geplaatst voor de finale later vanmiddag. Dat wordt spannend!

Het is soms even wachten tot het volgende onderdeel

Na dit eerste onderdeel is het lang wachten tot het volgende onderdeel, na ongeveer twee en een half uur mag Jos weer aan de slag in de finale van de hordeloop. Met vijf deelnemers aan de start (er ontbrak een deelnemer) is het wederom een spannende strijd. Deze keer met clubgenoot Gerbrand. Door een slimme manoeuvre van Jos weet hij net een honderdste van een seconde sneller te zijn. Hiermee wordt Jos vierde op de 60 meter horden, netjes! Zijn eindtijd is 11.89 seconde.

Na het prachtige horden onderdeel, is het tijd om te starten bij de 60 meter sprint. Altijd een spectaculair onderdeel. Met een ietwat langzamere start dan de tegenstanders weet Jos als een ware diesel toch nog op gang te komen tijdens deze 60 meter. Hij grijpt hier in deze serie net naast de derde plek, waardoor hij zich helaas niet heeft geplaatst voor de finale van de sprint. Wel heeft hij een zeer mooie tijd van 9.80 seconden.

Het laatste onderdeel voor vandaag is het kogelstoten, niet het favoriete onderdeel. Wel heel goed voor de ervaring. Dit jaar voor het eerst met een kogel van maarliefst 4 kilogram. De eerste stoot blijkt meteen de verste voor Jos vandaag, 5 meter en 71 centimeter. Heel goed!

We kunnen weer terugkijken op een mooie wedstrijddag in Alkmaar met goede sportprestaties en vooral veel lol. Na zo’n zware dag is het natuurlijk tijd voor een kleine beloning. Een bezoekje aan de ‘Mac’ om de hoek van de sporthal.

Na een dag hard werken, de beloning

De uitslagen: Atletiek.nu

Geef een reactie