In de benen

Gister hadden we weer een heerlijk zwemschema. Je kon namelijk je armen eigenlijk wel thuislaten.

Op het programma stonden maarliefst 1200 meter aan beenslag oefeningen! Ik krijg mijn beenslag al tijden niet echt goed voor elkaar, dus ik keek er al echt naar uit. Maar eigenlijk ging het deze keer best lekker! Vooral met zoomers is erg leuk, dan zit er nog een beetje snelheid in. Voor mij dus weer een nuttige training.

Voor meer detail over de zwemtraining zie Strava.

Afgezien van veel meters in de benen bij het zwemmen deze week is er ook goed nieuws op hardloopgebied. In verband met mijn langlopende voetblessure, ben ik deze week bij de fysiotherapeut geweest.

Na 4 maanden weinig belasten en niet hardlopen, blijft de pijn nog aanwezig. Al is het veel minder erg als afgelopen zomer, het blijft vervelend. De tijd begint nu ook wel een beetje te dringen, het wedstrijdseizoen staat alweer bijna voor de deur. Tijd voor een andere aanpak dus.

Het blijkt toch een lastige klacht. Er zit pijn in de voet bij het afwikkelen, maar er lijken niet echt merkbare of voelbare afwijkingen te zitten. We gaan daarom in overleg met de fysiotherapeut volgende week proberen een paar minuten hard te lopen op de loopband. Dan is het afwachten hoe de voet zal reageren. Naast twee keer in de week zelf oefeningen doen om de belastbaarheid te vergroten, mag ik dus (heel) voorzichtig ook weer beginnen met hardlopen. Ook al zijn het kleine stapjes, ik mag weer in de benen! Ik kijk er nu al naar uit.

3 opmerkingen over “In de benen”

Geef een reactie