Afzakker

Af en toe is het nodig om je materiaal te verversen, daar kwam ik afgelopen woensdag achter tijdens het zwemmen…

We waren inmiddels toe aan de tweede CSS-test. Het is de bedoeling dat je dan flink je best doet tijdens het zwemmen! Wat betekend dat je dus ook hard afzet tegen de kant op het moment dat je bij het keerpunt aanbeland bent in het bad. Een van de indicaties dat je aan een nieuwe zwembroek is dan, heb ik gemerkt, dat je zwembroek wel eens wil afzakken…

En zo geschiedde. Bij het keerpunt op 150 meter zet ik af van de kant en ja hoor, mijn broek hangt op half zeven. Halverwege mijn achterwerk bungelt de zwembroek achter me aan, ik probeer gedurende een aantal slagen mijn broek weer wat op te hijsen zodat ik verder kan met racen. “Dat gaat tijd kosten” denk ik nog, maar goed we gaan gewoon door! Echter kwam ik niet meer echt op snelheid en viel uiteindelijk mijn tijd toch wat tegen. Het kan niet elke keer feest zijn met een nieuw PR op zak. Zo’n afzakker heeft natuurlijk ook een voordeel, mijn achterwerk is meteen goed doorgespoeld met chloorwater. Tijdwinst bij het douchen!

Uitslag op de test (zelf geklokt): op de 400 meter 6 minuut 58 seconden en op de 50 meter ongeveer 39 seconden. Op de sprint afstand was ik 2 seconden sneller ten opzichte van de vorige test, dat is mooi meegenomen.

Gister dus maar naar de sportwinkel gefietst voor nieuw materiaal. Nieuwe loopschoenen en een zwembroek!

Nu kan ik in elk geval mijn materiaal niet meer de schuld geven als het niet lukt. Weer een smoesje minder voor de komende tijd.

Nieuwe spulletjes!

 

 

Geef een reactie