‘Super Sunday’

Eindelijk is het dan zo ver, het triatlonseizoen 2017 is weer uit de startblokken! Gister stonden maar liefst 5(!!!) teams van Impala aan de start in Arnhem. Hieruit blijkt toch wel weer hoe de sport aan het groeien is in Nederland. Het ledenaantal van Impala groeit nog steeds gestaag en de interesse in de teamcompetitie is groot binnen de vereniging. Hartstikke mooi! Daarom waren er vandaag dus 2 damesteams (Eredivisie en 2eDivisie) en 3 herenteams (1eDivisie, 3eDivisie, 4eDivisie) die hun spierballen hebben getoond aan de ruim 250 triathlon teams die over het parkoers raasden. Het weer was in elk geval al super, de zondag kon wat dat betreft al niet meer stuk!

4eDivisie

 

De ochtend begint met de 4eDivisie, vanaf half tien in de ochtend starten de eerste mannen van deze Divisie en elke anderhalve minuut start er een volgend team in het zwembad Klarenbeek te Arnhem. Om exact 10:31 is het de beurt aan het eerste mannenteam van Impala in deze divisie. Voor veel van deze mannen is het hun eerste ervaring in teamcompetitie, een beetje spannend is het dus allemaal wel. Gelukkig hebben ze de afgelopen tijd er hard voor getraind en staan ze in elk geval goed voorbereid aan de start!

Dat ze goed afgetraind aan de start verschenen bleek ook wel, want met een 8e positie aan het eind van de drie onderdelen hebben ze het hartstikke goed gedaan! Weer een ervaring rijker en op naar de volgende wedstrijd in Zeewolde op 24 juni op de olympische afstand!

3eDivisie

 

Vanaf 10:50 uur start de 3eDivisie, waar de mannen van Impala in de 3eDivisie nog even geduld zullen moeten hebben. Ze starten pas om 11:45 uur. Ook bij dit team stonden de koppies strak van de spanning en kon men niet wachten om aan het seizoen te beginnen. Bij het zwemmen was het onderling even aftasten om gezamenlijk uit het water te kunnen, maar men wist te herstellen en zo te starten aan een sterk fietsonderdeel. Met een mooie 15e plek wisten ze keurig in de middenmoot te eindigen. Top! De volgende wedstrijd is in Groningen. Een kwart triatlon op 18 juni.

2eDivisie

 

Dan het damesteam in de 2eDivisie! Om 13:21 schieten ze als een dolfijn door het water. In een keurig treintje weten zei de 475 meter af te leggen om vervolgens gezamenlijk te starten aan het fietsen. Met een 21e plek aan de finish hebben ook zij een keurige start van het seizoen gemaakt. De volgende wedstrijd is 28 mei in Almere over de sprint afstand.

1eDivisie

 

Daarna is het de beurt aan de mannen van de 1eDivisie. Om exact 15:17:30 uur ging voor hun het fluitsignaal om te beginnen aan de wedstrijd. Doormiddel van sterke samenwerking hebben ze maar liefst de 4e plek behaald in dit sterke deelnemersveld. De volgende wedstrijd is 28 mei in Almere over de sprint afstand.

EreDivisie

 

Tot slot het klapstuk, de Eredivisie. Hier zal ons beste damesteam laten zien hoe de triatlonsport beoefend dient te worden. Het is hun debuut in de top van de triatlon in Nederland. Om deze reden mogen ze als eerste van de divisie starten om 15:30 uur. Wanneer de dames aankomen in Arnhem is de spanning bij ze te voelen. De vrees voor het onbekende zorgt ervoor dat ze ultra gefocust zijn (of juist een beetje hyperdepieper). Met een 9e plaats hebben ze zich keurig weten te handhaven! De kop is er in elk geval af! De volgende wedstrijd is het NK olympische afstand in Nieuw-Amsterdam op 4 juni.

Samenvattend was het echt een geweldige zondag in het teken van de triatlonsport. Het is heel gaaf om te zien hoe een ruime duizend triatleten vol passie aan het sporten zijn.

De aftermovie gemaakt door de organisatie:

 

Meer foto’s: Google Photos

Uitslagen: MyLaps

Website AV Impala: Wedstrijdverslag

Drachtster Courant: Geslaagde Super Sunday voor triatleten Impala in Arnhem

Geef een reactie