The road to off-road

De afgelopen periode heb ik een paar crosslopen gedaan. Omdat ik hardlopen door het bos wel erg leuk vind, dacht ik dat het dan ook wel eens tijd is voor een wedstrijdje. Lekker door de blubber rennen! En die blubber is er genoeg de laatste tijd.

De eerste cross was de Vegelinboscross over een kleine tien kilometer. Het was een kleinschalig evenement georganiseerd door AV Heerenveen. Omdat het mijn eerste cross was had ik vooraf al besloten rustig te starten. Eerst maar eens kijken hoe het gaat en hoe het lijf erop reageert. Het ging eigenlijk best aardig! Oké, voorin meedoen hoef ik voorlopig niet aan te denken, de voorhoede loopt door de drek nog sneller dan ik over asfalt kan. Het belangrijkste is dat ik het leuk vind om te doen. Daarnaast zit ik leuk voorin de middenmoot en men zegt dat het goed is voor je looptechniek en kracht. Kortom gewoon mee doorgaan!

Strava: Klik

De tweede cross was in Zwaagwesteinde, deze was nog kleiner dan de Vegelinboscross. Een totaal van zo’n dertig deelnemers stond klaar aan de start van deze koude crossloop. Maar dat wil niet zeggen dat hij makkelijker is! Het parkoers was een rondje van ongeveer 3 kilometer en kende veel kleine pittige heuveltjes (zandbulten) en modderpoelen. Dat het zwaar wordt is dan ook niet te vermijden. Iedereen kreeg anderhalf uur om rondjes af te leggen. In mijn geval kon ik het maximale aantal van 4 rondjes prima afleggen binnen de gestelde tijd.

Strava: Klik

Dit smaakt naar meer

Omdat ik ook nog op zoek ben naar een leuk sportief doel voor 2018, heb ik me ingeschreven voor een heuse trailrun. De Bridge to Bridge Freedom Trail. Dit is een trailrun (offroad dus) van 44km. De lat ligt dus voor mij lekker hoog. Gezien mijn voorgeschiedenis van vorig jaar is het niet zonder risico, maar ik wilde ook wel een pittige uitdaging. Dat wordt trainen! En oh ja, misschien toch maar eens trailschoenen aanschaffen…

3 opmerkingen over “The road to off-road”

Geef een reactie