De Veneboerloop – Nog even doortrainen

Een ideale voorbereidingsweek voor de Veneboerloop was het niet. Zeven dagen voor de eerste loopwedstrijd van het jaar een griepje krijgen. Net zoals vrijwel heel Nederland werd ook ik geveld door een griepje, gelukkig was het in mijn geval maar een kortdurend exemplaar. Een houten kop, hoofd vol snot en voortdurend het gevoel dat je aan het zweven bent, maakte dat ik de afgelopen dagen aardig wat uurtjes horizontaal heb doorgebracht onder warme dekentjes. Na woensdag ging het gelukkig alweer de goede kant op en durfde ik weer te denken aan de Veneboerloop. Het is voor mij een mooi meetmoment om te kijken hoe de loopvorm is. Natuurlijk Is het lijf er de afgelopen dagen niet beter op geworden, maar goed het is niet anders.

Op naar de wedstrijd, het weer was eigenlijk best goed. Het was zelfs gewoon warm! Wie had dat gedacht na die koude dagen van vorige week. Tijdens het inlopen kon ik al merken dat ik niet topfit ben, ik werd al kortademig tijdens een beetje dribbelen.

Opletten!

Het startschot kwam voor mij een beetje verrassend, ik was nog gezellig aan het kletsen met clubgenootjes en had de focus nog niet echt op het lopen toen er opeens een toeter afging. Oeps, we mogen al! Door deze schrikreactie uiteraard veel te hard begonnen de eerste 2 kilometer, toch zat ik in een mooi groepje waar ik goed bij kon blijven.

Na een kilometer of vijf begon het groepje een beetje uit elkaar te vallen, een paar vielen af en een aantal gingen versnellen. Voor mij zat versnellen er vandaag niet in. Het tempo wat ik liep was alles wat ik kon. Gelukkig was er een clubgenootje die hetzelfde had, zo hebben we samen eigenlijk de loop uitgelopen. Of nou ja samen is een groot woord, ik werd mooi op sleeptouw genomen. Ik weet dat het netter was geweest om af en toe even over te nemen, maar vandaag zat dat er even niet in… Sorry! Volgende keer zal ik meer meehelpen oké?

Frisse foto 😉

In mei gaan we echt los

Al met al ben ik best tevreden met een tijd van 44 minuten en 8 seconden op de 10 km, Uiteraard is het geen nieuw persoonlijk record. In 2016 liep ik deze loop nog in 41 minuten en 16 seconden. Echt slecht is deze tijd voor mij op dit moment ook niet. Vorig jaar rond deze tijd had ik überhaupt niet verwacht een goede tien kilometer te kunnen lopen. Voor nu gaan we lekker door trainen tot in mei het wedstrijdseizoen weer losbarst, dan wil ik echt weer in vorm zijn.

Statistiekjes:

Uitslagen op uitslagen.nl

Strava: Link

Geef een reactie