Het seizoen is geopend!

Nog maar een kleine twee weken en dan is het zover, de start van de teamcompetitie triathlon in de divisies waarin onze vereniging uitkomt. Impala staat evenals vorig jaar met maar liefst 5 teams weer aan de start bij de teamcompetitie. Twee damesteams (Eredivisie en 2eDivisie) en drie herenteams (1eDivisie, 3eDivisie en 4eDivisie). Een mooie groep atleten op alle niveaus.

Ready?

Voor mij betekend het ook dat ik dan na maanden training eindelijk weer aan de slag kan. Super spannend, maar ook heel leuk! De eeuwige vraag die je hebt is natuurlijk of de vorm wel goed genoeg is en hoe de tegenstand zal zijn. In het bijzonder hoop ik dat ik dit jaar blessurevrij mag blijven. Vorig jaar heb ik helaas niet mee kunnen doen, dus dit jaar ben ik toch wel extra gemotiveerd om weer aan de slag te gaan.

Set

Door de clubwedstrijdjes van de afgelopen periode en de Oranjerun van vrijdag weet ik dat mijn loopvorm goed in orde is momenteel. Afgelopen weekend heb ik daar mijn persoonlijke record op de vijf kilometer dik verbeterd. Ik ben eindelijk onder de magische twintig minuten gegaan! Met een tijd van 19 minuut en 9 seconden kwam ik over de finish. Yes! Volgende doel voor het hardlopen is om deze snelheid door te zetten naar een tien kilometer.

Waarom ziet het er altijd zo onprettig uit op de foto…

Het fietsen zit volgens mij ook wel snor. Ik heb de afgelopen maanden flink wat kilometers mogen maken, mede met dank aan mijn bijbaantje als vrijwilliger bij Sport-Active. Het zwemmen blijft, zoals ik eerder ook al schreef, wel een uitdaging. Met wat nieuwe tips, voelt het zwemmen inmiddels al wel weer prettiger. Of het echt sneller gaat zullen we zien.

Nu deze laatste weken is het nog de puntjes op de i zetten, aan de techniek schaven en het hoofd in de juiste mode zetten.

Go!

Het is mooi om te zien hoe alle clubgenoten weer naar dit moment in het jaar toeleven. Sommigen met knikkende knieën, anderen vol zelfvertrouwen. Ook ik kijk er enorm naar uit om me weer te mogen meten met de andere triatleten van Nederland. Laten we hopen op een leuk seizoen met mooie resultaten bij alle teams.

We gaan er voor!💪

Geef een reactie