Resumé

Oeps, en zo is het seizoen alweer voorbij. Waar mijn vorige berichtje ging over de seizoensopening, is het ook alweer voorbij gevlogen! Door allerlei drukte en geen focus op de blog, is het er gewoon niet van gekomen om weer iets te schrijven. En toch is er best wel wat te vertellen! De afgelopen maanden heb ik een aantal keren mee mogen doen in de landelijke triatlon teamcompetitie, maar heb ik vooral op hardloopgebied mijn grenzen verlegd.

Daarom, om de schade weer een beetje in te halen, een kort resumé van de evenementen sinds de vorige blog.

13/5/2018 Team Time Trial Enschede 4eDivisie

Team Time Trials, of in het Nederlands “ploegentijdritten”, zijn toffe races om te doen. Voor mij is dit het ultieme teamgevoel bij de teamcompetities. Met vier man sterk, samen strijdend naar de finish. Je bent zo sterk als de zwakste atleet, maar ook die atleet stijgt boven zichzelf uit met behulp van zijn teammaten. Bij deze openingswedstrijd zijn we als zevende geëindigd! Een mooie start van het seizoen.

21/5/2018 Fietselfstedentocht

De Elfstedentocht hebben we ook weer gedaan. Gewoon een lang stuk fietsen, met goed gezelschap.

27/5/2018 Stayer Sprint Almere Duin 3eDivisie

Stayerwedstrijden zijn gaaf (punt). Wat was het tof om met de andere triatleten tijdens het fietsonderdeel te koersen. Het was voor mij mijn beste fietsprestatie van het jaar! Ik had het gevoel te vliegen op de fiets. Heb sterk kopwerk kunnen verrichten en heb tijdens het lopen schade kunnen beperken. Netjes vlak achter een clubmaatje kunnen eindigen.

17/6/2018 OD Groningen 4eDivisie

Na deze wedstrijd heb ik voor het eerst in mijn sportieve leven het podium mogen bestijgen! Het was een beetje onverwacht, maar niet minder leuk! Met het team hebben we de tweede plek kunnen veroveren. Toegegeven, ik was deze keer de vierde man. Voor het klassement heb ik dus niets bijgedragen aan deze prestatie. Maar dat hoeven we niet hardop te zeggen toch?

24/6/2018 Frysman met Gerrit Dijkstra

Voor de tweede keer de eer mogen hebben om samen met Gerrit Dijkstra de Frysman te volbrengen. Ook deze keer is het weer fantastisch om te zien hoe deze man vol overgave de strijd met de elementen aangaat. En ook elke keer is het weer een prachtig moment om te zien hoe hij samen met zijn zoontje het finishlint mag aannemen.

14/7/2018 Sprint triathlon Klazienaveen 4eDivisie

Eindelijk is er bij deze wedstrijd weer wat progressie bij het zwemmen te zien! Langzaam schuif ik een beetje naar voren in het veld tijdens de wedstrijden. Ik heb een zeer tevreden gevoel aan deze wedstrijd over gehouden. Overall 20e geworden in de 4eDivisie.

28/7/2018 Halve marathon Lauwersoog

In de opbouw naar mijn uitdaging voor dit jaar heb ik een halve marathon ingepland. Door de trainer was een (voor mij) ambitieuze tijd geschat van 1 uur en 35 minuten. Ik vond hem zelf vrij scherp en wist niet zeker of ik dat wel zou kunnen. Niets bleek echter minder waar, bijna op de seconde nauwkeurig heb ik het geflikt! De test voor de lange trail is geslaagd, het herstel ging snel. Vol goede hoop door!

8/9/2018 Airborne Freedom Trail 44KM

De Airborne Freedom Trail was voor mij het evenement waar ik naar uitkeek deze zomer. Met een beetje hoogmoed schreef ik me afgelopen winter in voor deze trail. Met eigenlijk nul trail ervaring en ook geen ervaring op het lopen van echt lange afstanden was het doel ambitieus. De lat lag dus gelijk lekker hoog door een loopevenement van 44KM te kiezen. Deze keer geen loop met wedstrijdoogmerk, maar een heuse trail. Zonder tijdregistratie, puur voor de beleving en de eigen prestatie. En wat was het gaaf! 

De Airborne Freedom Trail is geen standaard trailrun door mooie natuur. In dit geval is er een extra element aan toegevoegd, namelijk de herinnering aan de soldaten die hebben gestreden tijdens Operatie Market Garden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de route kom je langs allerlei herdenkingsmonumenten en belangrijke plaatsen die bij deze operatie zijn aangedaan. Ook krijg je een herdenkingskruisje mee, welke je kunt achterlaten op een van deze plekken. Het maakte deze loop tot een extra mooi evenement, waarbij je een klein beetje een idee krijgt van wat de dappere soldaten in die periode hebben doorstaan. Gelukkig werden wij alleen niet beschoten tijdens onze tocht en konden wij veilig weer naar huis na onze prestatie.

Na de invasie in Normandië in juni 1944 willen de geallieerden doorpakken en Europa bevrijden van de verschrikking die de Nazi’s de afgelopen oorlogsjaren hebben uitgevoerd. Een ambitieus plan wordt bedacht, Operation Market Garden.
Operatie Market Garden (de grootste Airborne operatie in de geschiedenis) is uitgevoerd door drie Airborne divisies. Een complexe operatie waarbij de luchtlandingstroepen een aantal cruciale bruggen moesten veroveren ver achter de linies. De grondtroepen zouden zo in één keer kunnen doorstoten vanuit België tot aan het IJsselmeer. De geallieerden hadden zoals doel om snel een einde te maken aan de Tweede Wereld Oorlog. Om dit te bewerkstelligen kreeg de 1st British Airborne Division de opdracht om de verkeersbrug in Arnhem te veroveren. De meest noordelijke brug die veilig gesteld moest worden.
Helaas heeft slechts een klein gedeelte van de divisie de brug daadwerkelijk gehaald. Velen van hen zijn gesneuveld tijdens hevige gevechten met Duitse (SS) eenheden. De licht gepakte en bewapende luchtlandingstroepen hebben negen dagen brute gevechten geleverd maar het mocht niet baten.

De brug bij Arnhem bleek een brug te ver.

Achtergrond operatie Market Garden, Organisatie Bridge to Bridge

En nu?

De komende tijd zal de focus op sportief gebied vooral op het zwemmen en lopen liggen, maar ook de krachttraining wordt weer wat serieuzer opgepakt. Één van de doelen voor dit jaar is nog een nieuw PR op een 10KM loopwedstrijd. Ik wil al heel lang graag onder die magische grens van 40 minuten duiken. Verder ga ik nog mee als begeleider bij een trainingskamp van Sport-Active. Kortom lekker door trainen en leuke dingen doen!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.